dilluns, 12 de desembre del 2016

LA LLENGUA I LES TIC

Bona vesprada!

Durant aquesta setmana he treballat per conèixer els diferents recursos lingüístics que hi ha a Internet sobre el català. 
Tenim una varietat de diccionaris en línia de català, com per exemple el Diccionari de l'Institut Estudis Catalans. De tots els que he vist, es el que més m'ha agradat.

D'altra banda tenim el Diccionari català-valencià-balear que ens dona una explicació més amplia de les paraules, amb sinònims, transcripció fonètica...

No vull deixar de parlar-vos de Optimot , que permet la cerca en diferents dicionaris. Existeix la possibilitat de trobar la paraula en castellà, i de Termcat, que es el que sempre he usat. Fa possible l cerca de paraules per àrees temàtiques i en diverses llengües.

Mentres descobria aquestes fonts de recerca, he pogut llegir un article sobre les Netiquettes. Aquestes són les normes 'no escrites' que s'han d'usar per mantindre converses a Internet. Són molt útils si tots els navegants les usen. 

D'altra banda, i per acabar, volia fer-vos referència a les enciclopèdies que podrem trobar a la xarxa, com ara Enciclopedia Catalana 

Espere que trobeu aquesta informació tant interessant com es pareix a mi. Es imprescindible hui en dia, poder accedir a tota la informació en pocs minuts, i més encara que aquesta provinga de fonts fidedignes. 

Bona tarda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada