dimarts, 13 de desembre del 2016

COMUNICACIÓ A L'AULA

Bona vesprada!

Aquestes setmanes hem treballat la comunicació a internet i com aquesta afecta no sols a la vida social sinò també a la vida a les aules.

Les noves tecnologies han vingut per quedar-se i ben dirigides fan que el professor o la professora, trobeN un al.liat per fer arribar als seus alumnes la matèria d'una manera més divertida.

Hem treballat quin es el concepte de Xarxa social, quins tipus de xarxes hi ha. Hem incidit en les relacionades en el món educatiu, fetes per ser un ajut per al professor.

 Per la meua part, he descobert xarxes socials educatives que desconeixia i que em seràn molt útils en les meues properes classes, com ara Edmodo

Però, alhora,  hem de ser conscients que l'ús d'aqestes xarxes socials comporten una serie d'avantatges i desavantatges en els nostres alumnes.
Aquestos desavantatges poden ser diversos, des de no saber fer arribar als alumnes la informació per poder treballar els continguts com els perills que es poden trobar a Internet si no fan un ús addient de les mateixes.

Personalment, els meus alumnes i jo usem noves tecnologies a l'aula. Tenim tots els aparells necessaris per fer un aprenentatge col.laboratiu, mitjançant ferramentes que es troben a internet, com per exemple Prezi.
 Si haguera de fer una proposta d'activitat amb les xarxes socials seria la següent. 
Mitjançant un grup de imatges seleccionades de Pinterest, trobar una idea fonamental que desenvoluparan un a un i que exposaran entre tots, a la xarxa Twitter. Resumits en 140 caracters i en el que la resta de companys podrien contestar o rebatre el tuit proposat per l'alumne.




Per acabar, crec que les noves tecnologies ja estan presents a l'aula. Nosaltres hem de ser el que hem de saber usar aquesta ferramenta com un al.liat per al professor i no com un enemic. Hem d'ensenyar als alumnes a buscar informació, a ser conscients dels perills de les xarxes socials i a que aprenguen a diferenciar els bons llocs i els dolents. Per educar alumnes per ser completament independents i que tinguen les capacitats adequades per saber utilitzar aquestes ferramentes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada