dijous, 5 de gener del 2017

Tema 4. Informació a Internet


Bona vesprada!!!!

Hui és la nit dels Reis Mags, en la que es suposa que es compliran la nostra llista de desitjos i demà ho celebrarem amb la casca de reis. 
Però jo he decidit contar-vos quin es el treball que he fet els últims dies. 

A partir d'una llista establerta de webs , n'he buscat d'altres. Jo m'he centrat en el camp del dret, un camp que esta en constant canvi, degut a les novetats legislatives, les novetats en jurisprudència i el canvi constant de la societat. 

M'he trobat uns quants problemes. 

El primer es que no he trobat cap pàgina web, blog, o forum en valencià del País València.  Ni tan sols la pàgina de dret foral civil valencià de la Universitat de València, de la que vaig ser alumna.  Totes estan en castellà, supose que perquè el nostre dret, es el comú i es prou farragós treballar en un tema que esta extes en castella, mitjançant jurisprudència, lleis i articles. 

El segon, es que es tractava de cercar llocs d'internet que ens serviren en la nostra tasca de professorat, però en materia de dret, açò es prou dificil, donat que tot o quasi tot, es divulgació cientifica. 

Tot i això, he trobat algunes pàgines que estan bé. 

Tenim les pàgines web de les Universitats. Està la de la Universitat de Barcelona, i la Universitat de València-Facultat de Dret . Ambdues comparteixen la seua funció de donar informació als nous alumnes, als alumnes que estan estudiant a la seua universitat i d'enllaçar a altres webs de dret i institucions que fan possible un millor coneixement d'aquest món.

Després he descobert la Revista Catalana de Dret Públic , que parla de les noticies actuals de dret i articles relacionats amb aquest món i el blog de Ferran Camas que parla de dret laboral molt actualitzat, que és el que més valore en una pàgina d'internet sobre dret.

I per últim i el que més m'ha agradat Estudis de Dret i Ciència Política. En aquesta pàgina ademés de trobar institucions de dret, que s'exliquen de manera addient, hi ha enllaços a articles de dret que estan actualitzats i que poden ampliar els coneixements sobre un tema actual. 

En conclusió, trobar informació a internet es una feina costosa. No totes les pàgines serveixen per a la nostra tasca, i hem d'anar cercant els llocs de forma curosa, perquè en la temàtica de dret, no estar actualitzat no és viable. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada